Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Peşin Fiyatına 3 Taksit       İlk siparişinize özel %5 indirim    

Renk Psikolojisi Hangi Renk Sizi Yansıtır?

9 Temmuz 2024

Renk Psikolojisi Hangi Renk Sizi Yansıtır?Çevreyi tanımlama ve anlamlandırmada önemli birer nitelik olan renkler, yalnızca bununla sınırlı kalmayarak insan psikolojisini de derinden etkiler. Tarih boyunca renklerle yakın teması bulunan ressamların, renkler aracılığı ile olay ve nesnelere yükledikleri anlam da buradan ileri gelir.

Renkler gün boyu giysilerimizde, takılarımızda ve çevrimizde yer alarak bizleri olumlu ya da olumsuz duygulara iter. Bunun yanında bazı zamanlar, bizlerde psikolojik çalkantılarımıza göre renkleri üzerimize ve çevremize konumlandırabiliriz.

İnsan psikolojinin renkler üzerinde en tipik örneği yine seçtiği renkler ile tarih sayfalarında yer alan Picasso’da görülür. Onun yaşamında dönemine göre yer edinen duygularının günlüğünü tutan renkleri, sanat eleştirmenlerini hayatını renklere göre ayırılmasını sebep oluştur.

Aşkı ve sevgiyi yoğun olarak yaşadığı dönem Pembe Dönem, üzüntüyü ve buhranı derinlerde hissettiği dönemi ise Mavi Dönem olarak adlandırılmıştır.

Ressam olmayan insanlar ise genellikle renklerin veya psikolojinin etkisini giyilen giysiler ve aksesuarlarla gösterir. O gün için seçilen takıların renkleri, sizi olumlu ya da olumsuz olarak etkileyebilir ya da sizin psikolojik durumunuzu niteleyebilir. Peki ya siz bugün hangi duygunun göstergesi renkte takı tercihinde bulundunuz?

Renk Psikolojisi

Renk Psikolojisi Hangi Renk Sizi Yansıtır?

Canlı ve dikkat çekici rengi ile bazen aşkı, cazibeyi ve arzuyu simgeleyen kırmızı, bazı durumlarda ise yol göstericiliği ve liderliği simgeler. Takılarda kırmızı renk tercihi; enerjikliği, dişiliği ve sevinci ifade eder. Kırmızı renk psikolojisi ile uyumlu kırmızı takılar iyi hissettiğimiz veya iyi hissetmek istediğimiz günler için en güzel tercihtir. Kırmızı rengi kombinlerin tamamlayıcısı gold takılar, kırmızı rengin sıcak tonu ile uyumlu olarak enerjinizi yükseltir.

14 Ayar Sarı Altın Halka Küpe, klasik ve modern esintilerin bir arada uyumunu yakalayarak şık kadınların kırmızı ağırlıklı kombinlerini tamamlayan en nadide parçalardır. İki sıcak tonun bir arada yakaladığı harmoni şık ve enerjik olmak ve bunu ifade etmek isteyen kadınların kulaklarına hoş bir dokunuş katar.

İyimserliği ve umudu simgeleyen turuncu renk, çoğunlukla samimiyet ve sıcaklıkla özdeşleştirilir. Turuncu rengin sıcak tonu, modunu yükseltmek isteyen ve mutluluğunu ifade etmek isteyen kadınlar tarafından sıklıkla kullanılır. Turuncu renk psikolojisi ile uyumlu zarif takılar ile günlük aktivitelerinize enerjiniz yüksek başlayabilirsiniz. Turuncu mineli yüzük tam bu noktada sizin için doğru bir tercih olabilir.

 

 

Sarı rengi; kırmızı ve turuncu ile birlikte sıcak renk grubu renk skalasının içerisinde yer alır. Sarının sıcak ve kuşatıcı rengi sevinci ve samimiyeti simgeler.

Renk Psikolojisi Hangi Renk Sizi Yansıtır?Yine dikkat çekiciliği ile ön plana çıkan sarı renk, şıklıkları ve stilleri ile dikkatleri üzerine toplamayı seven kadınların takı dolaplarında yer alır. Sizde Sarı renk psikolojisi ile uyumlu 14 Ayar Sarı Altın Trend Kolye tercihi yaparak gün boyu mutlu duygu halinde parıldayabilirsiniz.

Ana renklerden biri olan mavi, tarih boyunca farklı duygulara tercüman olarak kişileri ifade etmiştir. Kimi zaman buhranla kimi zaman ise umutla simgelenen mavi renk, denizi ve okyanusu çağrıştırması ile sonsuzluğu, dinginliği ve bunların çağırışımı ile olgunluğu, akılcılığı simgeler. Siz de Mavi renk psikolojisi ile uyumlu takı tercihlerinde bulunarak ruh halinizi ifade edebilir, enerjinizi gökyüzü ve okyanus ile dengeleyebilirsiniz. Mavi mineli küpe bunun için en iyi örnektir.

Tektas.com İle Her Duyguya Uyumlu Renk Takı Tercihleri

Özenli işçiliği ile Tektas.com, tüm kadınların zevk, tarz ve duygularını ifade eden renk ve tasarımlarda ürün üretir. Siz de dilerseniz yeşil renk psikolojisi ile uyumlu 1,17 Karat Zümrüt Pırlanta Kolye tercihleri ile doğanın enerjinizi kendinize çekebilirsiniz. Bununla birlikte dilerseniz duygu durumunuz ile uyumlu mor renk psikolojisi ile uyumlu takı tercihleri ile asaletinizi ön plana çıkartabilirsiniz.

 

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.